יום חמישי, 29 במאי 2014

יצירת סלסלה מקיפולי נייר

לכבוד חג השבועות החל בשבוע הבא, הכנתי הדרכה המסבירה שלב אחר שלב איך לקפל סלסלה מקיפולי נייר. הסלסלה יכולה לשמש כטנא, באם היא מקופלת מנייר עבה. הדגם מורכב מקופסה מלבנית, שמוסיפים לה ידית. דגם הקופסה הוא דגם מסורתי, המקופל מנייר מלבני. רמת הקושי של הדגם קלה ומתאימה למתחילים. אף ילדים צעירים יכולים להתנסות בקיפול הדגם, עם מעט עזרה ממבוגרים. ברגע שהדגם נלמד, אפשר לקפל את הקופסה בהזדמנויות רבות, והיא שימושית למגוון אפשרויות, למשל: הקופסה יכולה לשמש לאירגון שולחן העבודה, לאיחסון צבעים, פתקי ממו, איחסון חפצים קטנים ואף כקופסת הפתעה לימי הולדת ולמשלוח מנות בחג פורים.

 
הכנתי דפים, שעליהם נתונים כל קווי הקיפול של הדגם. תוכלו להדפיס אותם ולהיעזר בהם בעת קיפול הדגם.
 
 
להלן קישורים להדפסת הקובץ:

להלן מספר קיצורים, שיעזרו לכם לזכור את תהליך הקיפול:
קיפול "ספר" - הבאת שתי צלעות נגדיות זו אל זו. הקיפול שנוצר מזכיר ספר סגור.
קיפול "ארון" - הבאת שתי צלעות נגדיות אל קו אמצע, המקביל להן. הקיפול שנוצר מזכיר ארון עם שתי דלתות.
אורך - לאורך הצלעות הארוכות.
רוחב - לאורך הצלעות הקצרות.

בצילומים הבאים תוכלו לראות את תהליך קיפול הקופסה:

קיפול "ספר" אורך, פתיחה, קיפול "ארון" אורך, פתיחה.


קיפול "ספר" רוחב, פתיחה, קיפול "ארון" רוחב.


קיפול ארבעת הפינות פנימה ויצירת משולשים ישרי זווית.


קיפול ויצירת שתי רצועות אופקיות. העמדת ועיצוב הקופסה.


יצירת הידית.


חיבור הידית לקופסה ויצירת הסלסלה.


אפשר, כמובן, גם לחבר לקופסה ידית אחרת, למשל: סרט קישוט צבעוני, חבל או חוט רפייה. זאת בהתאם לטעם האישי, מטרת השימוש בקופסה והרושם שרוצים ליצור באמצעותה.


אפשר לקפל את הקופסה בגדלים שונים, זאת בהתאם לצרכים האישיים.
מקיפול נייר מדפסת סטנדרטי, או חוצץ, נקבל קופסה, שגודל בסיסה הוא: חמישה עשר על עשרה סנטימטר וחצי.
מקיפול גיליון בריסטול, שגודלו חמישים על שבעים סנטימטר, נקבל קופסה, שגודל בסיסה הוא: עשרים וחמישה על שלושים ושניים סנטימטר.


באם תרצו להשתמש בדגם כקופסה סגורה, קפלו מכסה, מנייר הגדול בכחצי סנטימטר, בכל אחד מצדדיו, באותו האופן בו קיפלתם את בסיס הקופסה.



 
  יצרתי סרטון הדרכה, המתאר צעד אחר צעד, כיצד לקפל את הסלסלה. בסרטון ישנו הסבר מילולי לכל שלב ושלב.

בברכת חג שבועות שמח!


 
 
 
 
 





אין תגובות:

פרסום תגובה