יום שלישי, 13 באוגוסט 2013

שלום לכולם,

החופש הגדול הוא הזדמנות נהדרת לבקר עם הילדים במספר תערוכות, בנושאים מגוונים, בהתאם לגילאי הילדים. בארץ מתקיימות עתה שתי תערוכות בנושא החלל. ביקרתי עם ילדיי במוזיאון המדע בחיפה, ונהננו מאוד מהמוצגים המרהיבים. בין השאר, היו שם רכב חלל, חלליות שונות, תחנת חלל, ואסטרונאוט שלידו יכלו הילדים להצטלם, כמובן שהם אהבו זאת מאוד.
 
אני, אישית, מאוד אוהבת את נושא החלל, והביקור בתערוכה נתן לי השראה ליצור חללית מקיפולי נייר. חשוב היה לי ליצור חללית, שכל ילד יוכל לקפל ולהתמודד עם שלבי הקיפול של הדגם. כך שרמת הקושי של הקיפולים קלה.

הנה תמונת החללית שהמצאתי: 




 והנה קישור לסרטון המלמד איך לקפל את החללית:



תוכלו גם להיעזר בקולאג' המציג את כל שלבי הקיפול.












בקישור הבא, תוכלו לראות הגדלה של התמונה:

http://www.flickr.com/photos/99091145@N07/9497013658/#

תוכלו להשתמש בדף מדפסת מלבני, או להדפיס דף עם דוגמת החללית בקישורים הבאים:

 
 
 
 

לאחר קיפול החללית, תוכלו לצבוע אותה כאוות נפשכם (כיף גדול), ואז לתלות אותה בחדר הילדים בעזרת חוט דייג, או ליצור תמונה לחדר הילדים, או לתלייה על דלת המקרר.
 
תוכלו להדפיס דף רקע חלל ודף צבעוני ליצירת שובל אש בקישורים שהזכרתי למעלה.


 
 

יש קשר חזק מאוד בין עולם המדע לבין אמנות קיפולי הנייר. האוריגאמי הוא חזותי ומרחבי.  אוריגאמי יכול לשמש להדגמת רעיונות מתמטיים, כגון: אקסיומות ואלגוריתמים, רעיונות גיאומטריים, כגון: סימטריה, ורעיונות מדעיים. כבר לפני מאות שנים, כלל ליאונרדו דה וינצ'י (1452 - 1519), מספר תרגילים גיאומטריים בקיפולי נייר, במחקרו על התנועה של הנייר. פרדריך פרובל (1782 - 1852), שהגה את רעיון גן הילדים (בשנת 1837), השתמש בקיפולי נייר כתרגיל לימודי עבור תלמידים במטרה להכיר להם צורות גיאומטריות, ובמטרה לסייע להם במחשבתם היצירתית. כיום, משמש האוריגאמי ככלי לוויזואליזציה בתחומי הפיזיקה, הכימיה, הפיתוח הטכנולוגי ועוד.
 
ובהקשר לחלל, האוריגאמי בשימוש פרקטי גם בתחום זה, כאשר הוא עוזר להדגים סוגיות שונות ואף סייע ביישום של הצבת מערכי פאנלים סולאריים ללוויני חלל. בנוסף, סייע האוריגמי לעצב טלסקופ מתקפל, שמוצב בחלל.
 
 
 
 
הרצאה מעניינת מאוד על הקשר בין אוריגאמי למתמטיקה ולמדע, אפשר למצוא ב- TED. ההרצאה היא של רוברט לאנג, מהנדס וחוקר, שמלמד מדענים איך ליישם ולהסתייע באוריגמי במהלך עבודתם. שם ההרצאה "המתמטיקה והקסם של האוריגאמי", והיא מצויה בקישור הבא:
 
 
 
תהנו!

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה